Prefabricering som gynnar kunden

Recion tillhandahåller omfattande projektledningstjänster och prefabriceringsmöjligheter för industriella kunder. Vår specifika expertis innefattar bland annat högtrycksrörslösningar, naturgasledningar, reparationer av svetsningar i kärnkraftverk och panntjänster.

Betydande kostnadsfördelar och kortare leveranstider

I vår fabrik i Ylivieska, Finland, finns en av våra unika styrkor i vår rörprefabricering. Med möjlighet till mångsidiga lösningar gällande rörledningar, med särskilt fokus på kol och legerade stålmaterial, är flexibiliteten en av tillverkningsenhetens viktigaste konkurrensfördelar. Från vår verkstad kan vi leverera lösningar till många olika industrier.

Hur fungerar prefabricering? Effektiva industriella svetsprocesser och bockning istället för färdiga vinklar betyder stora kostnadsfördelar. I ett välplanerat projekt kan mer än 70 % av svetsningarna ske på verkstaden vilket ger bättre kvalitet, kortare leveranstider och ett minskat behov av arbetskraft på byggplatsen. Exempelvis kan samtliga lyftöglor planeras i förväg och levereras färdiga för smidigare arbetsflöde vid montering. 

Ofta kan arbete även utföras säkrare i vår produktionsmiljö än på en byggplats där de tillgängliga materialen inkluderar allt från kolstål till austenitiska stål. Ytterligare en fördel är att samtliga svetsfogar kontrolleras, röntgas och godkänns innan de lämnar vår produktion, vilket är oerhört tidsbesparande i jämförelse med att kontrollera arbeten på plats.

Värmebehandling i fabriksförhållanden

I vår produktion har vi värmebehandlingsugnar med vilka vi behandlar komponenter med hög noggrannhet och effektivitet. Tillsammans med våra varm- och kallbockningsmetoder kan vi tillverka och leverera högkvalitativa komponenter och delar till våra kunder som sedan levereras enligt specifikation. 

Vi  har ett mångsidigt och omfattande maskin- och utrustningsurval, speciellt för bearbetning av krävande industriella rörsystem och komponenter. Vi erbjuder flera olika typer av bockning. Induktionsbockning är en effektiv metod för varmbockning av stora pannrör där bockningsradien kan väljas fritt efter specifika behov. Kallbockning är en kostnadseffektiv och vanlig metod för att böja rör med mindre diameter. 

Vi erbjuder även tillverkning och bearbetning av komponenter från våra egna material och täcker ett brett utbud av T- och Y-stycken för pannrör samt halvsfäriska ändar. Dessa kan göras snabbt och med hög kvalitet enligt kundens specifikationer.

Några fördelar med prefabricering

  • Stor möjlighet till flexibla och välplanerade lösningar redan på projektstadiet
  • Stora kostnadsfördelar och kortare leveranstider
  • Tillverkning i prefabriceringsfabrik innebär säkrare jobb och bättre kvalité